Karma és önmegvalósítás

Karma és önmegvalósítás, azaz az ego strukturálás és az életfeladat beteljesítésének kapcsolata

Születési képletedben az egodat a Nap jelöli. Egyik legfontosabb feladatod, hogy a napjegyed képviselte tulajdonságokat beépítsd tudatosságodba és ezek birtokában valósítsd meg önmagad.

Az inkarnációd célját, a bevállalt fejlődési utad csúcsát, a Felszálló Holdcsomópont határozza meg. Tudnod kell, hogy ez a minőség azt a megnyilvánulási módot tükrözi, ami teljes mértékben a komfortzónádon kívül van, ismeretlen számodra, és pontosan ellentétes a zsigeri reakcióddal. A nehézség az, hogy miközben sündisznóból sosem lesz nyuszi, Te arra vállalkozol, hogy egy életen belül nagyjából kifordított bundakesztyűvé válsz.

Hogyan kivitelezhető ez?

Amikor lelked saját szabad akarata úgy dönt, hogy felvállalod az inkarnációt, leszületsz. Az egod gyenge, strukturálataltan, még csak az „ígéretek” vannak meg. Születésed pillanatában elkezdődik a túlélésért folytatott harc. Kezdetben a sírás az egyetlen lehetőséged szükségleteid jelzésére. A továbbiakban egyre gazdagabbá válik eszköztárad. Kezd nőni tudatosságod, megtanulod, mit hogyan érhetsz el, és ezt a tudást alkalmazod önérvényesítési törekvéseidben. A feladat nem könnyű, főleg abban az esetben, ha személyiséged alappillérei (személyes bolygók) diszharmonikusan kapcsolódnak egymáshoz, és képletesen szólva keresztbe tesznek egymásnak.

Kisgyermekkorodban lelked még fókuszban tartja életfeladatod, és törekszel annak megvalósítására, de előbb-utóbb rájössz, hogy „kevés” vagy még hozzá. Amellett, hogy hiányoznak a tapasztalatok, az sem segít, hogy olyan környezetbe születsz, ahol pontosan életfeladatod ellentétére kíváncsi a közvetlen környezeted, azaz a családod. Ha te mindent meg szeretnél osztani másokkal (8. házas Felszálló Holdcsomópont), biztos, hogy egy bizonyos szempontból önző (2. házas Leszálló Holdcsomópont) családba születsz. Egy darabig kísérletezel, próbálkozol, aztán végül feladod, mert belátod, hogy reménytelen küzdelmet folytatsz. Ezen a ponton visszanyúlsz ahhoz, ami zsigerileg benned van, a Leszálló Holdcsomópontodhoz és annak jellegében éled az életed mindaddig, amíg lelked fel nem lázad, hogy nem erre születtél. A pálfordulás elérkeztét a szekunder direkció segítségével lehet meghatározni.

Amikor ismét a Leszálló Holdcsomó képviselte minőségben nyilvánulsz meg (fiatal felnőttkor), a berögzült minták aktiválódása révén elkövetsz egy csomó – a vállalt karmikus sorfeladatoddal (Felszálló Holdcsomópont) nem harmonizáló „hibát”, túlzást. Ezek a hibás működések ilyenkor kapnak lehetőséget – a tudatosodás révén – a fejlődésre. Fontos tudni! A Leszállónk mindig a B terv. Tudat alatt mindig is törekszel a Felszállóra, de stresszhelyzetben bekapcsol a Leszálló és azt mondod, legfeljebb….és ekkor a Leszálló révén megvalósítható akcióterv körvonalazódik a fejedben. Ez így is marad egész életedben, ami zsigerből jön, az mindig onnan fog jönni. A fejlődés abban nyilvánul meg, hogy tudatosan felül tudod írni ezt a reakciót, és az élettervednek megfelelő mértékben engeded csak érvényesülni a Leszállót. Ahogy haladsz az életedben előre, ez egyre könnyebben fog menni.

Példák

Ha az I. házban van a Felszállód, és a VII. házban van a Leszállód, akkor alapvetően az emberi kapcsolataidra (párkapcsolat, üzleti partnerek), másokkal való együttműködésre építesz. Ha egyedül nem megy valami, vagy túl nehéznek találod, akkor mindig visszanyúlsz ahhoz a lehetőséghez, hogy majd mi együtt megoldjuk a helyzetet. Ezzel „kiállsz” az önálló felelősségvállalás terhe alól, ami ellenkezik azzal, amit felvállaltál: én egyedül irányítom, intézem az életem. Ennek fordítottja: ha az I. házban van a Leszállód. Ilyenkor mindig az lesz a B terv, hogy legrosszabb esetben majd te egyedül megcsinálod. Sokkal könnyebb számodra az önálló döntéshozatal, mint megvitatni a kérdéseket a másikkal. Te vagy az, aki nagyon is tudja, hogy mit akar, és egyáltalán nem természetes számodra a másikat is figyelembe venni.

Ha 2. házban van a Leszállód, akkor közös pénzkereset, értékteremtés, a másik értékrendjének figyelembe vétele az, amit meg akarsz tanulni. Stresszhelyzetben viszont visszanyúlsz ahhoz a megoldáshoz, hogy majd te egyedül megkeresed a pénzt, illetve a te értékrended lesz a döntő. 8-as házas Leszállóval kényelmes számodra a közös értékteremtés, a másik értékrendjével könnyedén tudsz azonosulni, és most az lesz a nehéz, hogy te képessé válj az önálló értékteremtésre, saját értékrendszer szerinti működésre. Stresszhelyzetben mindig a másik forrásaira akarsz támaszkodni. A 2-8 tengelyhez sorolható a földi-, és szellemi síkon értelmezhető értékek, biztonság iránti vonzódás, kötődés (mint biztonság forrása: helytállok az életben vagy tökéletesen otthon vagyok a megfoghatatlan birodalmában) transzformációjának feladata…..

Számos verzió, azaz forgatókönyv készül odafenn az ilyen jellegű tapasztalások lehetővé tételére. Vagy az igény vagy a kényszer – végeredmény tekintetében mindegy, hogy melyik – mindnyájunkat el fogja vezetni a bejárandó útra. A feladat mindig ugyanaz: képessé válni mértékkel működtetni a Leszállót addigra, amikor már a vállalt karmikus feladatodat éled. Életed vezérfonala a Felszállód kell legyen. A Leszálló csak egy mentőöv, ami a biztonság érzését megadja, de nem használod nap mint nap, nem arra építesz.

Mire arra a pontra jutsz, hogy ténylegesen elkezded a Felszállódat élni, annyi feladat, esemény, szereplő aktivált már – a Leszálló működtetése révén – döntések és reakciók meghozatalára, hogy egod, azaz tudatosságod szépen kialakult, strukturálódott. Tudod ki vagy és hogyan akarod megvalósítani önmagad. A magabiztosság segít abban, hogy ne csak késztetés szintjén legyen benned a Felszálló működtetése, de valóban bele is merj kezdeni annak megélésébe, amire születtél. Ha képessé válsz így élni, az inkarnációd célba ér.

Ez a folyamat születésed pillanatától nyomon követhető a progressziós holdfázisok révén.

Előző életeidre lehet következtetni abból, hogy a Felszálló működtetését mikor kezded el.

Források:
Dane Rudhyar: The Lunation Cycle