Hitek tevhitek

Az előrejelzés tulajdonképpen jóslás?

Neeeeeem 🙂 Az előrejelzés, nem jóslás. Nem determinálunk eseményeket. A múlt megértése, a lehetőségek feltárása és a megoldáskeresés a cél: ezen dolgozunk ketten együtt. A kívülről (környezetünkből) érkező hatások, események mindig krízishelyzetet idéznek elő azzal, hogy a megszokott, mindennapi életünket szándékoznak változtatásra késztetni. Kiegyensúlyozottságunkat csak a problémák megoldásával nyerhetjük vissza. Ehhez első lépésben az esemény és az új helyzet céljának megértése szükséges. A megértés képes erőt és kitartást adni a változtatások kivitelezéséhez és az új célok eléréséhez. Előrejelzés alkalmával többek között feltárjuk az esemény célját (döntened kell, új megoldást kell kitalálj, le kell zárj valamit vagy el kell indíts, újítanod kell vagy rögzítened, …), megnézzük a fordulópontokat és a záró határidőt, meghatározzuk a terepet, ahol aktiválni kell az energiáidat, és megkeressük az időszak leglényegesebb üzeneteit. Egyszerűen összefoglalva nem jóslunk, hanem feltérképezzük a helyzetet és megoldási lehetőségeket keresünk.

Csalók-e az asztrológusok?

Sokféle jelzőt ragasztanak az asztrológiai tanácsadással foglalkozókra laikusok illetve más szakma művelői is. Tudni kell, hogy az asztrológia égi objektumok mozgásának megfigyelésén alapuló tudomány. A kezdetekben polihisztorok, tudósok, matematikusok, csillagászok, bölcsek foglalkoztak az égi jelenségek megfigyelésével, lejegyzetelésével és keresték az összefüggéseket és magyarázatokat. Az ő privilégiumuk volt a jövendő mondás. A tudománynak elköteleződött, hivatásuknak életüket szentelő érett személyiségek felette álltak a személyes szintű részlehajlásnak. Ma, a számítógépek és szoftverek modern világában viszonylag kis háttértudással is képesek az emberek bizonyos szintig belelátni a múltba, jelenbe és jövőbe. Mindegy, ki hogy hívja magát, illetve, hogy milyen módszerrel, rendszerrel dolgozik. A lényeg, hogy kívülállóként, elfogultság mentesen adja át azt, amit lát, azon szabályok szerint, amelyekre az asztrológia tudománya alapul. Aki nem megkötöz, hanem lehetőségeket vázol fel, aki meghagyja neked a szabad döntés jogát és a lehetőséget a személyes felelősségvállalásért, az nem csaló, őt segítőnek hívják.

Lemondasz-e a szabad akaratról, ha követed az asztrológiai előrejelzés útmutatását?

Ha arra figyelsz, hogy a dátumokra, amit az asztrológus megadott neked, tudatosan felkészülj, és kellő erőt gyűjts, akkor nem.

Ha felkészülés helyett csak várod az esemény bekövetkeztét, szorongasz szép csendesen legbelül,  majd belesüllyedsz a kialakult helyzetbe, és deklarálod, hogy az asztrológus is megmondta, akkor igen.

 

Tud-e olyat mondani rólad az asztrológus, amit te nem tudsz magadról?

Természetesen nem. Tudsz magadról mindent, legfeljebb nem akarsz szembenézni kevésbé tetsző tulajdonságaiddal. Viszont egy személyiség elemzés során sokmindent megértesz, sok szorongásod forrására fény derül, és tudatosodnak azon feladataid, amelyeket illetően komoly fejlődési utat kell végigjárj ahhoz, hogy érett és magabiztos személyiséggé válj.

A biztonság érzését soha ne a fennálló helyzettől várd, hanem a tudattól, hogy képes vagy azon változtatni!

Ha erre képessé válsz, az asztrológusoddal mindössze egy kellemes kávézás erejéig kell összefuss 🙂