Könyvajánló

 

Angol nyelvű szakirodalom

 

Magyar nyelvű szakirodalom

Az ide kerülő írások nemzetközileg elismert asztrológusok szakkönyveiről készültek azzal a céllal, hogy az asztrológiát tanulók érdeklődését felkeltsük az általunk ismert, magas színvonalt képviselő idegen nyelven íródott tanulmányokra. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptok ezen szakkönyvek elolvasására is.

A magyar nyelvű szakirodalmi ajánló is készül. Hamarosan felkerülnek azok a könyvek, amelyek nekünk a kezdő lökést adták anno…

Joanne Wickenburg  A Journey through the Birth Chart

A legalapvetőbb tudnivalókat tárgyalja a könyv. Annak ellenére, hogy ez már a sokadik ilyen jellegű könyv volt, amit olvastam, sajátos gondolatmenete révén még mindig tudott újat adni. Igazán élvezetes olvasmány, nagyban hozzásegít a tanultak helyre rakásában. Alapkönyv.
Joanne Wickenburg Your Hidden Powers

Ebben a könyvben sokat olvashatsz a közrezárt jegyekről és bolygókról, valamint a retrográd jelenségről. Feltárásra kerül, mi a következménye annak, hogy egy uralkodó bolygó saját életterület nélkül marad, hogyan éli ezt meg a szülött, miért nehezebb a közrezárt bolygók működtetése és mikor kapnak némi könnyítést ezek a képlet alkotók. A szerző részletesen tárgyalja a retrográd ciklusok fázisait (Közzétettem erről egy rövid kivonatot, a Jegyzetek menü alatt megtalálod). Merkúrtól Plútóig végigveszi a bolygókat, rávilágít, mit eredményez a retrográd helyzet a születési képletben és milyen hatása van egy tranzitáló retrográd bolygónak. Magyar kiadásban ehhez hasonlóval nem találkoztam. Értékes plusz tudást szerezhetsz a könyv elolvasásával, képessé válsz pontosan megállapítani a retrográd ciklusok hosszát és hatását mind a születési képlet mind a tranzitok vonatkozásában, és közelebb kerülsz a bezártak rejtélyes világához.
Karen Hamaker-Zondag – The Yod Book

Sokkal több van ebben a könyvben, mint a Yod-ok és alkotóinak (kvinkunxok és szextil) tárgyalása. A kvinkunx egy nehéz falat, sokmindent lehet olvasni róla, de részletesen ritkán tárgyalják. Ebben a könyvben órákon át olvashatsz értékes és hasznos gondolatokat a fényszög működésével kapcsolatban. Emellett helyet kaptak a könyvben a fényszögtelen planéták is. Tisztázásra kerül, mit is értünk fényszögtelenségen és mit eredményez a szülött életében egy aspektálatlan planéta. Mivel a Yod fontos feladatainkra hívja fel a figyelmet, érdemes foglalkozni velük és törekedni arra, hogy minél jobban megértsük őket.
Tracy Marks – Planetary Aspects: An Astrological Guide to Managing Your T-Square

Óriási élmény volt ezt a könyvet olvasni. A T-kvadrát fejtésének elsajátítása mellett közelebb kerültem az oppozíciók és a kvadrátok fejtéséhez. Megvilágítódott a fokális (csúcs vagy apex) bolygók kiemelt szerepe az életünkben. Akinek nincs a születési képletében T-kvadrát, az sem úszhatja meg annak megélését. Progresszióban kialakulva hosszú időre, másokkal kapcsolódva a kapcsolódás idejére mindenképp találkozunk a T-kvadrát kihívásaival.
Howard Sasportas The Gods of Change 
Ha tanácsolhatnék valamit előrejelzést tanulóknak, az az lenne, hogy a tranzitokkal való ismerkedést ezzel a könyvvel kezdjék. A szerző időrendbe állítja a tranzitok hatásaira adott válaszainkat, részletesen bemutatja mikor miért minek kell történnie. Három nagy falat van a könyvben: az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó tranzitok. Az egyik legjobb könyv, amivel valaha találkoztam. Olvasása közben nem tudtam nem elkezdni a Cracking Pluto c. könyvet…
Sebastian van Wingerden Cracking Pluto
Amilyen vékony, olyan gazdag információ forrás életünk nagy kihívásával kapcsolatban. Az önmagához kvadrátot vető Plútó hatása rendkívül erős. Hamvainkból támadunk fel a folyamat végére és a legtöbbször egészen másokká, önmagunkká válunk. A mai gyerekek a Plútó elliptikus keringési pályájának köszönhetően igen későn vagy egyáltalán nem élik meg ezt a tranzitot. Ez nagyon fontos információ az ő személyiségfejlődésüket illetően, és magyarázatul is szolgál, miért olyanok, amilyenek…..
Mary Fortier Shea – Planets in Solar Returns
Napvisszatérés fejtéséhez készült a könyv. Olvasmányos, könnyű a nyelvezete, és nagyon szépen felépített az egész mű. Összefüggéseiben mutatja be a bolygók ciklikus mozgását, ami rámutat arra, hogy a Napvisszatérés képlet értelmezését nem érdemes egy évre leszűkíteni egy előrejelzés elkészítésekor. A mikor miért mi fog történni kérdésekre csak akkor találunk érdemleges és racionális választ, ha vissza és előre is tekintünk. A fent említett Howard Sasportas könyv mellett ezt a könyvet tartom a másik előrejelzéses alapkönyvnek.
Armand M. Diaz, Ph.d. – Separating Aspects
Feltöltés alatt…
Carol Rushman – The Art of Predictive Astrology  
Feltöltés alatt…
Ruth Aharoni – Karmic Astrology
Feltöltés alatt…
Barbara Hand Clow – Chiron
Feltöltés alatt…
Zane Stein Essence and application: A view from chiron
Feltöltés alatt…
Celeste Teal Lunar Nodes
Feltöltés alatt…
Agneta Borstein Moon’s Nodes
Feltöltés alatt…