Személyiség elemzés

Mindannyian jól ismerjük önmagunkat, tisztában vagyunk erősségeinkkel, gyengeségeinkkel. Tudjuk, hogy milyen változásokat viselünk könnyen, és mit engedünk be nehezen az életünkbe. Az sem kérdés, miben vagyunk makacsak és milyen téren befolyásolnak, hatnak ránk mások. 

Miért készíttetünk akkor személyiség elemzést?

-Mert folyamatosan változunk, és kíváncsiak vagyunk, mivé alakulhatunk még, mik a lehetőségeink, hol húzódnak a határaink.
-Mert szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból illetve lehetőségeinkből, és ehhez szeretnénk pártatlan, objektív véleményt hallani.
-Mert gyakran arra a belső meggyőződésünk erősítésére van szükségünk, amit az egonk folyamatosan felül akar írni.
-Mert a belső indíttatásunk formába öntéséhez mások tanácsára van szükségünk.
-Mert vannak látens tehetségeink, amelyeket csak mások segítségével vagyunk képesek felfedezni.
-Mert vannak tudati szintünk alá gyömöszölt félelmeink és blokkjaink, amelyekkel egyedül nem tudunk szembenézni. A félelmek meg nem élt én-részeinket tartják sakkban, melyek integrálódni szeretnének személyiségünkbe. Ez az a pont a személyiség rajzban, ahol az eredővel, a karmával ismerkedünk, nézünk szembe.
-Mert valahol tudjuk, hogy a legnehezebb feladat, kihívás az elérhető legnagyobb sikerek lehetőségét hordozza magában. Csak az a kérdés, mit nyerünk vele és hogyan kezdjünk hozzá.
-Mert szeretnénk biztosak lenni abban, hogy jó az irány és azt csináljuk, amire születtünk.