Kapcsolattípusok

A kapcsolatokba rengeteg érzelmi energiát fektetünk mindig. Akkor is, ha tudjuk, hogy hosszútávon nem kifizetődő. Fontos számunkra a kapcsolat, ereje van felettünk.

A társak kapcsolódásának mindig van egy alap motivációja. Ebben az írásban nem a duálpárokról, ikerlángokról vagy a lélektestvéri kapcsolatokról lesz szó. Sokkal inkább racionális oldalról közelítek a témához.

Vajon mit kell tudnia a másiknak, hogyan kell élnie, viselkednie, hogy megakadjon rajta a szemed és kapcsolódni akarj vele?

  • Talán azt, amit te nem tudsz, és van rá remény, hogy ő majd helyetted elintézi, kivitelezi. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor egy kiegészítő típusú partnert keresel.
  • Talán azt, amit te is tudsz, ami téged is érdekel, és akkor közös lesz a tevékenységi körötök, hasonló lesz a munkátok és a céljaitok. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor egy együttműködő-támogató partnert keresel.
  • Talán azt, amit soha nem tudtál magadból kihozni, amilyen soha nem tudtál lenni, amit álmaidban el nem tudtál volna képzelni, hogy megtörténhet veled is. Ha itt tartasz az életedben, akkor jöhet a katalizátor típus.

Nézzük meg kicsit részletesebben, melyik kapcsolatnak mik az alapvető asztrológiai jellemzői?

Ebben az esetben a kapcsolódás révén egyensúlyba kerül:

  • elemhiány és túlsúly,
  • planéták eloszlása,
  • neutrális és töltéssel rendelkezők különbségei (töltött a tűz és a víz, neutrális a föld és a levegő)

A kiegészítő kapcsolatok előnye, hogy dinamikus egyensúlyt eredményeznek a mindennapokban és az együttműködésben. Amit tud az egyik, azt a másik nem, és fordítva. A párok kölcsönösen segítik egymást és hálásak a sorsnak, hogy a társ révén gyakran menekülnek meg a komfortzónán kívüli helyzetektől. Hosszú éveken át üdítő lehet ez az érzés, ez a tudat. A kihívás abban áll, hogy a két ember úgy általánosságban egészen másképp közelít a világhoz, az élet dolgaihoz. Ez egy idő után kezd zavaróvá, rosszabb esetben idegesítővé válni. Végül a szakítás gyakori oka, hogy az előzőek miatt kölcsönös ellenszenv alakul ki egymás iránt. Ugyan mindketten egyenlő erőkkel, de ellentétes irányba kezdeményeznek. A kapcsolat akkor ér véget, amikor a partenerek úgy érzik, elég volt a másik perspektívájából.

A partnerek olyat adnak egymásnak, ami mindkettőjüknek van, ezáltal hangsúlyoznak valamit nagyon mind magukból, mind a másikból.

Nézzünk meg két példát arra, amikor egy alapvető minőséget erősítenek mindketten:

  • Az egyik Ascendense a másik Napjának jegyével azonos. Aki a Nap, energetizálja a másik életét, aki az Asc, direkt módon fejezi ki a másik szoláris energiáját.
  • Mindkettőjüknél két azonos bolygót ugyanaz a kihívó fényszög köt össze, vagy csak a fényszögben van különbség. A lényeg, hogy ugyanazon a témán dolgoznak, így bizonyos módon segítik egymást.

Ezek a kapcsolatok erősen energetizáló hatásúak, mély kötődések alakulnak ki a párok között. Ugyanazon energiák kifejezését tanulják, és ez összekapcsolja őket. Egy idő után vagy mindketten vagy legalább egyikük már önállóan is boldogul a feladattal, így ilyen érelemben nincs már szükségük egymásra. Ha tudnak úgy tovább együtt élni, hogy ezt a kölcsönös függőséget kölcsönös önállósággá alakítják, akkor életvégig tartó harmóniában élhetnek egymással. Ha nem, akkor az egyik saját lábra áll, és véget ér kapcsolatuk, mert már nincs szüksége a mankóra. Mivel ezek a kapcsolatok érzelmileg mélyek, a szakítások mindig nagyon nehezek.

Katalizátor kapcsolatok az olyan kapcsolatok, amelyek külső szemlélőből megdöbbenést váltanak ki (jaj, nekik nem kéne együtt lenniük).

Ezekben a kapcsolatokban szignifikánsak a kvadrátok, gyakran olyan planéták között vannak, amelyek amúgy is stressz alatt állnak már a radixban. A katalizátor kapcsolatban ezek még egy plusz energiatöltést kapnak. A kapcsolatok gyakran alakulnak ki hirtelen gyorsasággal és érnek is véget ugyanígy. Céljuk felrázni az embert, életet lehelni az unalmas, bizonyos szempontból alulmotivált létezésbe. Habár a hihetetlen erővel rendelkező töltés legtöbbek életében rövid ideig van csak jelen, ezen kapcsolatok jelentőségét nem szabad alábecsülni. Nélkülük valami kivételes élmény, tapasztalás hiányozna sokak életéből.

További írások

Kapcsolattípusok

A kapcsolatokba rengeteg érzelmi energiát fektetünk mindig. Vajon mit kell tudnia a másiknak, hogyan kell élnie, viselkednie, hogy megakadjon rajta a szemed és kapcsolódni akarj vele?

Akaraterő és kitartás

Ebben a cikkben azt a kérdést feszegetem, hogy vajon az asztrológiai képletből egyértelműen definiálható-e kitartásunk és akaraterőnk. Milyen jelölőket kell megnézni a születési képletben az akaraterő és a kitartás...

Iratkozz fel az AsztroKuckó Hírlevelére, és értesülj az elsők között az aktuális eseményekről, új tananyagok és írások megjelenéséről!
Feliratkozásodat a Szerencsésnek születni kell? című ajándék publikációval köszönöm meg, mely a feliratkozást visszaigazoló e-mail mellékleteként érkezik Hozzád.